Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi taimekaitse osakond ja Eesti Taimekaitse Selts korraldavad 23. oktoobril 2012 Tartus Kantri hotellis (Riia 215) XXI taimekaitsepäeva teemal „Toidu kvaliteet ja ohutus”. Üritus on tasuta!
Päevakava:
10.00–10.30 Registreerimine
10.30–11.40 Ettekanded:
Avasõnad - Marika Mänd, EMÜ Põllumajandus- ja keskkonnainstituut, taimekaitse osakond
Taimekaitsevahendite jäägid toidus - Külli Rae, Põllumajandusministeerium, toidujärelevalve büroo
Teravilja kvaliteeti ja ohutust mõjutavad tegurid - Heino Lõiveke, EMVI taimekasvatuse osakond
11.40 kohvipaus
12.00–13.00 Ettekanded:
Antibiootikumide jäägid piimas - Birgit Aasmäe, EMÜ Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, looma tervise ja keskkonna osakond
Liha hügieeniline kvaliteet ja ohutus - Mati Roasto, EMÜ Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduhügieeni osakond
13.00 Lõuna
13.45 Stendiettekanded
14.00–15.30 Ettekanded:
Taimekaitsevahendite jäägid puuviljades ja marjades - Krista Tiirmaa ja Toivo Univer, EMÜ Põllumajandus-ja keskkonnainstituut, Polli Aiandusuuringute Keskus
Pestitsiidijääkide mõju inimese tervisele - Hele Everaus, TÜ Hematoloogia-onkoloogia kliinik
15.30–16.00 Arutelu, kokkuvõte
Info katrin.jogar@emu.ee või tel. 7313351 (Katrin Jõgar)